Skip to main content

Farfalle kip

INGREDIËNTEN 

  • 250gr pasta naar keuze
  • 250gr (kastanje)champignon
  • 300gr kipfilet in reepjes gesneden
  • 1 grote aubergine 
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook 
  • 125ml culinaire of plantaardige room
  • Parmezaan
  • Tijm
  • Oregano

Marinade voor de kip:

  • Olijfolie
  • Peper & Zout
  • Kippenkruiden
  • Lookpoeder
  • Uipoeder 

BEREIDINGSWIJZE 

  1. Marineer de kippereepjes met de olijfolie, kippenkruiden, uipoeder, lookpoeder, peper en zout. 
  2. Bak ze tot ze bijna gaar zijn en zet even aan de kant. 
  3. Snij de champignons in 4 en schil de aubergine en snij het vruchtvlees in blokjes, plet of pers de look, snij de ui in reepjes.
  4. Zet ondertussen een pot op het vuur en kook je pasta volgens de instructies gaar
  5. Neem de pan van de kip en bak daar de champignons in olijfolie, daarna voeg je de ui en de look toe en stoof alles aan, daarna voeg je de aubergineblokjes toe en stoof verder alles gaar. 
  6. Voeg de tijm en oregano toe en laat even meebakken met de groenten. 
  7. Voeg nu de kippenreepjes en de pasta toe – beetje pastawater kan zeker geen kwaad (bevat zetmeel)
  8. Voeg nu de room toe en laat indikken door op te koken en werk nadien nog af met peper en zout. 
  9. Serveer met vers geraspte parmezaan.

Top favoriet recept


Wist je dat?

Verwijder de kern uit de witloof, zo neem je al wat bitterheid weg.


Bekijk onze recentste gerechten

Wentelteefjes

Mozarella ovenschotel


Bezoek onze webshop

Beoordeel dit recept

Wat vond je van dit recept?

Kilk op een ster om een score te geven!

Gemiddelde score 5 / 5. Score: 1

Nog geen score tot nu toe! Wees de eerste!

GRAAG ONZE RECEPTJES IN JOUW MAIL?

Ontvang nu elke maand onze nieuwsbrief met de laatste, nieuwe receptjes



Contact - Adverteren - Veel gestelde vragen