Skip to main content

Chocomousse

INGREDIËNTEN

(voor 8pers)
200gr pure chocolade
6 volledige eitjes + 2 extra eiwitten

BEREIDINGSWIJZE

1. Smelt de chocolade au bain marie tot een egale massa – laat rustig doen en roer niet te veel – en laat een beetje afkoelen
2. Klop de eiwitten stijg (als je de pot boven je hoofd kan omdraaien en het beweegt niet, dan is het goed)
3. Klop de eigelen een paar minuten tot een luchtige massa en schep hier dan de gesmolten chocolade bij!
4. Doe een deel eiwit bij het eigeel-chocolademengsel om het wat losser te maken
5. Doe het chocolademengsel in delen onder het eiwitmengsel en probeer de lucht erin te houden door het om te spatelen tot alles is opgenomen
6. Verdeel in porties of in een mooie pot of ovenschaal en zet voor 4u in de koelkast om op te stijven!

Top favoriet recept


Wist je dat?

Verwijder de kern uit de witloof, zo neem je al wat bitterheid weg.


Bekijk onze recentste gerechten

Wentelteefjes

Mozarella ovenschotel


Bezoek onze webshop

Beoordeel dit recept

Wat vond je van dit recept?

Kilk op een ster om een score te geven!

Gemiddelde score 0 / 5. Score: 0

Nog geen score tot nu toe! Wees de eerste!

GRAAG ONZE RECEPTJES IN JOUW MAIL?

Ontvang nu elke maand onze nieuwsbrief met de laatste, nieuwe receptjes



Contact - Adverteren - Veel gestelde vragen